Terapi til voksne
Søger du terapi som voksen? Jeg tilbyder kvalificeret og skræddersyet terapi, og her på siden kan du læse mere om, hvad du forvente af et forløb. Du kan booke en tid online, og du er også velkommen til at sende en mail, ringe eller sende en sms. Du kan læse mere om min faglige og personline profil her.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Hvordan starter et terapiforløb?
Et forløb starter med, at du tager kontakt, enten via telefon, sms, telefonbesked eller online booking. For mange er det første skridt et vigtigt skridt, som samtidig kan være vanskeligt. Jeg gør mig umage for at tage godt imod dig.
Hvordan foregår et terapiforløb?
Alle terapiforløb er unikke og bliver skræddersyet til netop din situation og dine ønsker. Typisk vil et forløb starte med et trygt første møde, en fælles undersøgelse af din situation og en skræddersyet plan for netop dit forløb.
Videointroduktion til terapi til voksne
Hvad kan du forvente af et terapiforløb?
① Et trygt første møde
Et psykologforløb er et samarbejde, der kræver kemi, tillid og tryghed. Som klinisk psykolog har jeg erfaring med at skabe en god start på et terapiforløb. Jeg har selv siddet i klientstolen flere gange og på egen krop mærket, hvor vigtigt det er at komme godt fra start. En god samarbejdsrelation er nemlig afgørende for, hvor godt terapien virker.
Når du tager kontakt og møder op til den første samtale, gør jeg mig derfor umage for at skabe en god og tryg oplevelse. Det gør jeg ved at være imødekommende, respektfuld og nysgerrig. I terapien inddrager jeg også gerne eksempler og erfaringer fra mit eget liv, hvis det giver mening, og jeg holder af at skabe en uformel og afslappet atmosfære med plads til humor og håb. Jeg foretrækker også at skabe et gennemsigtigt forløb, hvor jeg åbent inddrager dig i overvejelser om dit forløb.
② Udforskning af situation og ønsker
Når vi er kommet godt fra start og du føler dig klar til at gå videre, undersøger vi sammen din situation og dine ønsker. Som voksen klient kan du få hjælp til en bred vifte af problemstillinger. Det kan for eksempel være:
Ubehag, tristhed eller fortvivlelse
Stress, angst og depression
Selvværd, identitet, meningsløshed, tab, sorg og livskriser
Opvæksttemaer, svigt og traumer
Vrede
Forældreskab og familierelaterede problemstillinger
Udviklingsforstyrrelser (ADHD og autisme)
Personlighedsforstyrrelser
Sygdom og funktionsnedsættelse
Nogle mennesker ved på forhånd, hvad der skal være i fokus i terapien, mens andre er mere uafklarede. Begge dele er et fint udgangspunkt, og du sagtens få noget ud af et terapiforløb, selvom du ikke helt er klar over, hvad problemstillingen er. Det undersøger vi sammen.
③ Et skræddersyet forløb
Når vi sammen har opnået en fælles indsigt i din situation og dine ønsker, tilrettelægger vi et skræddersyet og individuelt forløb til dig. Skræddersyet og fleksibel terapi er nemlig det, der virker bedst.
Her vil du opleve, at jeg både er ydmyg og god til at lytte, men også er i stand til at komme med forslag til fokuspunkter i terapien. På den måde kan vi hele tiden justere forløbet, så det passer bedst til dig.
Jeg har særlig ekspertise i familietemaer, opvækstproblematikker, udvikling, relationelle problematikker, selvindsigt og meningsfuldhed i livet. Starter du i forløb hos mig, vil du opleve, at jeg forsøger at skabe et helhedsorienteret terapiforløb, hvor vi inddrager de elementer, der er relevante for dig - det kan f.eks. være din fortid, din personlighed, dine relationer, dine valg og dine drømme i livet.
Nogle gange er min ekspertviden ikke nødvendigvis det, der hjælper netop dig bedst. Derfor arbejder jeg fleksibelt med forskellige metoder og tilgange, så vi bedst muligt skaber et godt forløb for dig. Det betyder, at jeg for eksempel inddrager elementer fra:
Eksistentiel og oplevelsesorienteret terapi, hvor der er fokus på din oplevelse af din situation samt på meningsfuldhed, menneskelige vilkår, valg og frihed, livsangst, kriser, ensomhed, sorg og tab.
Emotionsfokuseret terapi, hvor der er fokus på, hvordan man som menneske kan blive bedre til at mærke og forstå sine føleler og dermed blive bedre til at håndtere sine følelser.
Narrativ terapi, hvor der er fokus på din fortælling om dig selv og på, hvordan vi kan arbejde med fortællingen, så du får et liv, der er mere meningsfuldt og hensigtsmæssigt.
Mentaliseringsbaseret terapi, hvor der er fokus på at forstå relationer og samspil, f.eks. i familier.
Acceptance and Commitment Terapi, hvor der er fokus på evnen til at leve et værdibaseret og fleksibelt liv.
Kognitiv adfærdsterapi, hvor der arbejdes kognitivt med problematiske tankemønstre, som f.eks. forårsager angst.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.