Hvem er jeg som person og psykolog?

Her på siden kan du læse mere om min faglige og personlige profil. Siden henvender sig både til dig som klient, hvis du ønsker et bedre indblik i, om jeg er den rette psykolog for dig. Siden henvender sig desuden til psykologer og andre fagpersoner, som ønsker indsigt i, om jeg er den rette supervisor.

Et godt forløb starter med den rette psykolog for dig.

Faglig introduktion

Jeg er autoriseret, klinisk psykolog af uddannelse og har oprindeligt specialiseret mig i børn og familier, men har de senere år beskæftiget mig mere og mere med voksne. Jeg blev uddannet i København i 2018 og har siden været ansat som klinisk psykolog i et kommunalt familiecenter samt i to private virksomheder, hvor jeg har arbejdet med både børn og voksne og med både udredning og behandling.

I terapi tilstræber jeg altid at finde den tilgang, der virker bedst for den enkelte. Jeg arbejder derfor fleksibelt og med afsæt i den enkeltes behov. Min faglige hjemmebane er tilknytningsteori, mentaliseringsbaseret teori og eksistentialisme. Særligt på det tilknytningsteoretiske område er jeg velbevandret, og jeg har undervist i tilknytning og udvikling på kandidatuddannelsen i psykologi.

Personlig introduktion

Jeg er 32 år, født og opvokset i Ishøj og har i dag egen familie. Som person er jeg glad, ansvarsfuld og smilende, og jeg trives med at have meningsfulde samtaler. Jeg har en afslappet og direkte facon, og jeg trives med humor og nærvær. Jeg har altid fundet det givende at opsøge nye perspektiver på livet og bevare et kritisk blik på mange af de normer, vi tager for givet.

Tidligere har jeg dyrket musik på højt niveau. For mig kan musik noget særligt, fordi man forpligter sig til at være til stede og være synkron med andre mennesker. I dag kobler jeg af med møbelsnedkeri og er en del af et foreningsværksted.

Som voksen har jeg i øvrigt fået diagnosen ADHD, og jeg har gjort mig en lang række personlige erfaringer med de skyggesider og superkræfter, som diagnosen rummer.

Min historie som psykolog

Nedenfor kan du læse mere om min historie som psykolog og på den måde få indblik i min erfaring.

"Min tid inden for børneområdet har givet mig en grundig viden om, hvordan vi udvikler os som mennesker, og hvordan vores udvikling ofte hænger tæt sammen med de mennesker, vi har omkring os. Den viden om følelsesudvikling, selvforståelse, samspil og copingstrategier danner et grundlag for min forståelse af mange af de udfordringer, mennesker møder. Jeg trækker ofte på den viden, når jeg hjælper klienter med at forstå sig selv, deres børn eller deres partner.”

Børneområdet

Jeg startede min rejse som psykolog inden for børneområdet, hvor jeg som studerende i 2013 arbejdede som hjælper i en familie, hvis 7-årige dreng havde infantil autisme, ADHD og kravafvisende adfærd. Her lærte jeg for første gang at opbygge en langvarig og tæt relation til et barn i mistrivsel. Jeg lærte også, hvordan man med tålmodighed, tydelighed og trinvis læring kan arbejde med kravafvisende adfærd, og hvordan man kan indrette en autismevenlig hverdag.

Senere blev jeg ansat på Center for Tidlig Indsats og Familieforskning på Københavns Universitet. Her brugte jeg flere år på at dykke ned i børnepsykologien, og jeg skrev både bachelor og speciale her. Jeg kom i praktik i forskningsmiljøet og lærte at skrive artikler og udføre psykologiske tests med børn og familier. Jeg lærte også at se på samspil mellem børn og forældre, og jeg blev så nørdet omkring det, at jeg fik lov at undervise andre kandidatstuderende på uddannelsen. Jeg blev også oplært i flere familiebehandlingsmetoder, blandt andet forældreprogrammet Tryghedscirklen™.

Unge og voksne

Hen mod slutningen af min uddannelse opsøgte jeg terapeutisk arbejde med unge og voksne. Jeg arbejdede som mentor for en ung kvinde med skizofreni, og jeg blev ansat på LudomaniLinjen hos Danske Spil. Her ydede jeg telefonisk rådgivning til voksne og deres pårørende i forhold til spilleproblemer, og jeg lærte at tale med mennesker ramt af spilleafhængighed. Jeg blev trænet i kognitiv adfærdsterapi og fik erfaring med at tale med mennesker i krise.

Efterfølgende blev jeg frivillig samtalerådgiver hos Psykologisk Korttidsrådgivning, hvor jeg havde samtaleforløb med voksne klienter. Her lærte jeg at arbejde med kortere terapiforløb, og jeg blev trænet i narrative og løsningsfokuserede metoder. Jeg lærte også en masse af mine medterapeuter. Kort tid efter min kandidatuddannelse tog jeg min første unge klient i terapi - en pige på 13 år med angst, som jeg fulgte i flere år igennem forskellige faser af hendes ungdomsliv.

“Arbejdet med unge og voksne klienter gjorde mig særligt opmærksom på, at mistrivsel ofte handlede om isolation. De spilleafhængige stod alene med deres skam og gæld, og mange unge og voksne klienter stod alene med deres stress, utilstrækkelighedsfølelse og angst.”

“Mit arbejde med familieområdet lærte mig, at man selv i svært udsatte familier aldrig skal dømme en bog på dens omslag. Jeg lærte også, hvor givende det er at være nysgerrig på alle de forskellige sider, et menneske rummer. Det kan for eksempel være opvækst, personlighedstræk, selvbillede, familie og netværk og diagnoser. For mig er det vigtigt at arbejde helhedsorienteret.”

Det komplekse familiearbejde

Som nyuddannet psykolog fik jeg job i et kommunalt familiecenter. Her hjalp jeg børn, unge og forældre med emner som anbringelse, skolevægring, angst, eksistentielle kriser, forældreskab, mistrivsel og sorg. Jeg fik også et indblik i den kommunale sagsgang og i vigtigheden af et velfungerende, tværfagligt system omring familierne.

Senere blev jeg ansat i et mindre, privat psykologselskab, hvor jeg både var klinisk psykolog og faglig koordinator. Her brugte jeg knapt fire år på at lave undersøgelser på børneområdet, ofte forældrekompetenceundersøgelser i tunge familiesager. Jeg lærte at opbygge en samarbejdsrelation med familier, der gik igennem store belastninger, og jeg lærte at stå på mål for min faglighed i følsomme anbringelsessager. Jeg arbejdede desuden under supervision af dygtige specialister på børneområdet, og jeg gik i egenterapi hos en dygtig, eksistentiel psykolog. Sideløbende havde jeg voksne klienter i privat praksis. Efterfølgende blev jeg ansat i et større sundhedshus, hvor jeg varetog beskæftigelsesrettede psykologforløb med voksne klienter ramt af stress, angst, depression, affektive lidelser og personlighedsforstyrrelser.

Som selvstændig psykolog er mit gennemgående mål at møde mennesker med respekt og ydmyghed og forsøge at hjælpe på den måde, der virker for den enkelte. For mig er det et privilegium at få lov at hjælpe mennesker i en bedre retning.